Advies

Informatieconsult voor fokkers en pupeigenaren

Als fokker/eigenaar van een nestje pups wil je het allerbeste voor de pups. Tijdens de nestperiode, maar zeker ook in de toekomst. Je selecteert de toekomstige pupkopers met zorg. En wilt hen zoveel mogelijk informatie geven. Pups en baasjes moeten het in de toekomst onbezorgd leuk hebben met elkaar, toch? Maar hoe combineer je als fokker de drukke zorg voor de pups met het geven van voldoende informatie aan je pupkopers? Laat mij u hierbij helpen!

Ik verzorg een interactieve presentatie van circa 2 uur voor u en uw pupkopers. Veel belangrijke onderwerpen komen aan bod. Zaken waar toekomstige pupeigenaars mee te maken krijgen. En waarmee ze op weg geholpen kunnen en soms moeten worden. Onder andere:

Lees meer
Een baby op komst; begeleiding voor toekomstige ouders

Als (toekomstige) ouders wil je natuurlijk het allerbeste voor zowel je baby als je hond. Maar hoe pak je dit goed aan?  Zodat je baby en je hond op een veilige, harmonieuze manier samenleven binnen jullie gezin.

Vaak wordt gedacht dat gedragsverandering bij de hond na de geboorte van de baby wordt veroorzaakt door jaloezie. Dit is onterecht. Maar wat veroorzaakt dan wel eventuele gedragsverandering bij je hond? Het feit dat de hond van het ene op het andere moment misschien anders wordt behandeld? Of op andere tijden wordt uitgelaten? En minder aandacht krijgt? Mogelijk te maken krijgt met een andere routine? Vreemde mensen over de vloer? Of misschien mag hij ineens niet meer op plaatsen in huis komen wat voorheen wel mocht?

Lees meer
Omgang Kind-Hond

Kinderen en honden; een gouden combinatie!
Maar wat als uw kind soms enthousiaster met uw hond omgaat dan goed is voor uw hond? Of dat uw hond te wild wordt als uw kind met de hond speelt of met vriendjes door uw huis rent? Wilt u informatie over een veilige en plezierige omgang tussen uw hond en kind(eren)? En u kunt daar wel wat hulp bij gebruiken?

Informatieconsult/Workshop
Tijdens een informatieconsult van circa 1 uur bij u thuis krijgt u van mij alle informatie die nodig is om de veilige omgang tussen uw hond en kind te stimuleren. Uw kind(eren) leert/leren waar hij/zij op moeten letten in de omgang met zowel hun eigen hond als een vreemde hond.

Lees meer
Een nieuwe hond in huis:

U wilt graag een hond en denkt er lang over na. U wikt en weegt…
….’nemen we een pup’?
….’of toch een volwassen hond’?
….’misschien een hond uit het asiel’?
….’kan het überhaupt wel samen met de hond(en) die we al hebben’ ?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt gaat uw nieuwe trouwe viervoeter deel uitmaken van uw gezin. En natuurlijk wilt u de (her)opvoeding zo goed mogelijk aanpakken. Waar krijgt u mee te maken? Hoe pakt u dit het beste aan?
Tijdens een informatieconsult van 1,5 uur komen veel belangrijke onderwerpen aan bod die zijn afgestemd op de hond en uw persoonlijke situatie. Denk hierbij aan:

 • (opnieuw) leren ‘alleen zijn’
 • Benchtraining
 • Kennismaking/contact met eventueel andere huisdieren
 • Omgang Kind-Hond
 • Gehoorzaamheid
Overig advies

Naast de genoemde informatieconsulten bied ik ook andere informatieconsulten aan. Deze worden geheel aangepast aan uw situatie en de vragen die u heeft. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als:

 • “Hoe voed ik een pup op?”
 • Herkennen van stresssignalen/kalmerende signalen bij de hond en hoe hiermee om te gaan
 • Het zien en begrijpen van lichaamstaal van de hond
 • De hond binnen het gezin
 • Hulp bij raskeuze en/of aanschaf van een hond
 • Vuurwerktraining

Ik kom graag bij u langs voor een persoonlijk, op maat gemaakt, adviesconsult.