Gedragstherapie

Gedragstherapie voor honden

Een Kynologisch Gedragtherapeut begeleidt u bij het oplossen van ongewenst gedrag van uw hond. Ongewenst gedrag kan variëren van ‘onzindelijkheid’ tot ‘agressie’. Of van ‘blaffen als de deurbel gaat’ tot ‘verlatingsangst’. Bij elk gedrag dat door de eigenaar of de omgeving als ongewenst wordt ervaren kan een Gedragstherapeut uitkomst bieden.

Gedragstherapie kan helpen bij o.a.:

 • Angst voor geluiden
 • Angst voor honden / kinderen / volwassenen
 • Agressie naar honden / kinderen / volwassenen
 • Blaffen bij het horen van de deurbel / bezoek
 • Blaffen bij het naderen van andere honden
 • Blaffen naar de postbode
 • Controleproblemen/Ongehoorzaamheid
 • Grommen als iemand een kluif of speeltje wil afpakken van de hond
 • Grommen als iemand in de buurt komt van de mand Najagen (bijv. fietsers, joggers, auto’s)
 • Nervositeit/Overactiviteit
 • Onzindelijkheid
 • Opspringen tegen bezoek
 • Slopen Trekken aan de lijn
 • Uitvallen naar honden/mensen
 • Verlatingsangst / niet alleen kunnen zijn
 • Voerbaknijd

Hoe werkt gedragstherapie?

Als Gedragstherapeut werk ik op basis van een diagnose. Het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over uw hond en het ongewenste gedrag is van belang bij het stellen van de juiste diagnose. Wanneer u mijn hulp inschakelt ontvangt u voorafgaand aan het consult bij u thuis een uitgebreide vragenlijst. Deze vragenlijst stelt mij in staat om tijdens het consult op efficiënte wijze gericht aanvullende vragen te stellen. Na observatie van de hond en het eventueel maken van videobeelden kom ik tot een diagnose. U krijgt direct tips van mij waar u mee aan de slag kunt. Na afloop van dit eerste consult, dat circa 2 uur duurt, maak ik een plan van aanpak; het Therapieplan. Hiervan ontvangt u een uitgebreid verslag en gaat hiermee aan de slag. Naar gelang de aard en intensiteit van het probleem plan ik verdere begeleidings-sessies met u. Ook is het mogelijk contact te onderhouden via telefoon en email wanneer u vragen heeft over het verloop van de therapie. De kosten van het consult, inclusief uitgebreid verslag en 3 maanden nazorg zijn € 195,00 (excl. reiskosten). 

Samenwerking met Anette Enneking/Kynogedrag en Annemarie Albersen

Vanwege de toenemende vraag naar Gedragstherapie ben ik samen gaan werken met Anette Enneking van Kynogedrag en met Annemarie Albersen. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer honden en hun begeleiders helpen en de wachttijd beperken. Anette en Annemarie zijn ook gediplomeerd en erkend Gedragstherapeut voor Honden, aangesloten bij beroepsvereniging NVGH, Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Ook sluiten onze visie en werkwijze perfect bij elkaar aan. En door onze kennis en ervaring te delen kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Waaraan herkent u een goede gedragstherapeut?

Het beroep Kynologisch Gedragstherapeut kent geen wettelijke bescherming, iedereen kan zich zo noemen. Het is belangrijk dat u weet hoe u een goede gedragstherapeut kunt herkennen. Een gediplomeerd Gedragstherapeut heeft de opleiding gevolgd bij een erkend en gecertificeerd opleidingsinstituut. DogVision is het opleidingsinstituut waar ik mijn opleiding heb gevolgd. Hierdoor ben ik op de hoogte van de meest recente theoretische kennis én heb bovendien voldoende praktijkervaring opgedaan. Regelmatig laat ik me bijscholen en bezoek lezingen en seminars. Zo blijf ik up-to-date met betrekking tot veranderingen in Hondentraining en Gedragswetenschap.  Ik ben ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden (NVGH – voorheen Alpha). Door middel van dit lidmaatschap conformeer ik mij aan een aantal reglementen en het beroepsprofiel. Ook ben ik geaccrediteerd door Stichting Platform van Professionele Diergedragstherapeuten (SPPD). En daarmee één van de professionele hondengedragstherapeuten in Nederland die door dierverzekeraars worden vergoed. Hiermee voldoet Kwispeltijd aan belangrijke kwaliteitseisen. Voor u de garantie dat u te maken heeft met een gekwalificeerde Gedragstherapeut.