Skip to main content

Tips & Nieuwtjes

 

Lockdown training tips

By Geen categorie, Laatste nieuws

Herken je het gevoel dat je soms weer moet wennen aan drukte en prikkels om je heen? Als je op vakantie bent geweest in de natuur, en na je vakantie loop je door een drukke supermarkt of winkelstraat met veel mensen om je heen. Of na de vorige lockdown: ineens weer op een bijeenkomst of verjaardag zijn met veel mensen om je heen, meer drukte, meer geluiden etc. Dit is soms écht weer even wennen. Voor honden geldt dit ook. Soms ontwennen ze prikkels en drukkere omgevingen dusdanig dat ze er stress door krijgen, onzekerder worden, gaan trekken aan de lijn, happen/springen in de lijn tijdens een wandeling, meer blaffen, etc. Read More

Samenwerking met Anette Enneking en Annemarie Albersen

By Laatste nieuws

Vanwege de toenemende vraag naar Gedragstherapie ben ik samen gaan werken met Anette Enneking (Kynogedrag) en Annemarie Albersen. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer honden en hun begeleiders helpen en de wachttijd beperken. Anette en Annemarie zijn ook gediplomeerd en erkend Gedragstherapeut voor Honden, aangesloten bij beroepsvereniging NVGH Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Onze visie en werkwijze sluiten perfect bij elkaar aan. En door onze kennis en ervaring te delen kunnen we onze klanten nog beter helpen.

Kan jouw hond moeilijk Alleen zijn?

By Laatste nieuws

Loopt je hond je altijd als een schaduw achterna? En je merkt dat hij ‘zielig’ kijkt en onrustig om je heen drentelt als je weggaat? Hij begroet je wel héél erg enthousiast als je thuis komt, alsof je een week bent weggeweest? Misschien vindt je hond het dan moeilijk om alleen te zijn – of heeft zelfs ‘Verlatingsangst’.

Read More

Opvoeding: de Stofzuiger wordt oké

By Geen categorie, Laatste nieuws

Tijdens de lessen bij De Hondenacademie krijgen we allerlei vragen over hondengedrag. Een vraag die regelmatig terug komt is: “Waarom vindt mijn hond de stofzuiger zo vervelend?”. Misschien herken je het wel, en gaat jouw hond ook heel druk worden als hij de stofzuiger hoort of ziet. Of plaatje-hond-stofzuigermisschien kruipt hij bang in een hoekje. Of gaat er juist heel hard tegen blaffen, achter de stofzuiger aan rennen of in de slang of voet bijten?

Read More

“Hij moet het maar leren!”

By Laatste nieuws

In de verte blaft een hond en ik zie dat hij alert ergens naar kijkt: Er razen 3 kinderen gillend voorbij op skelters. Toch lijkt de hond niet onzeker of angstig; de staart is hoog en de oortjes naar voren. Misschien is dat de reden dat de eigenaar denkt dat mopperen tegen de hond het beste is. Kinderen op skelters horen nou eenmaal bij het straatbeeld dus ‘Hij moet het maar leren’.

Read More